Украса тип Мишка

Декорация за маса от салфетки оригами Мишка.

Украса тип “Мишка” – Мишката е първото животно от китайския лунен календар, спътник на бога на щастието и символ на успеха.

Легендата гласи, че когато се създавала небесната хармония, Върховният бог наредил на дванайсетте зодиакални животни да преплуват пълноводна река. В реда, по който пристигали, той им давал място в зодиакалния цикъл. Най-бързо плувал силният Бивол. Мишката усетила, че няма да може да изпревари останалите и проявила присъщата си хитрост – качила се на гърба на Бивола, а когато наближили брега, скочила през главата му и първа стъпила на сушата. Затова тя е първото от дванайсетте зодиакални животни, а Биволът е патрон едва на следващата година от лунния календар. Китайците вярват, че къща без мишки е бедна и нещастна.

Украсата е композирана в черен цвят. Черното е много силен цвят и може да има позитивно или негативно значение. Черният цвят е символ на: тъга, отчаяние, елегантност, сила, благоприличие.

Сама по себе си, цялата композиция на украсата е подходяща както за партита, сватби, рождени дни, именни дни, така и за по-сериозни корпоративни и фирмени събрания.