Украса тип Звезда

Украса тип “ Звезда“
Украса тип “ Звезда“ с малка купичка


Семпла  декорация за маса на ресторант тип Еврейска Звезда.

Украса  тип Звезда е ръчно направена декорация  от  жълти салфетки. Украсата  се препоръчва, като украса за рожден ден, сватба, годеж, фирмена среща, корпоративна украса,  имен ден, юбилей, Велик ден и т.н..

Какво синволизира Еврейската звезда?

Звездата има символично значение. Представлява  два преплетени един в друг триъгълника – единият с върха нагоре – символизиращ извисяващия се и стремящ се нагоре човек (като триединство на дух, душа и тяло). А другия – с върха надолу, символизиращ триединното божествено начало.

От къде произлиза Еврейската звезда (Давидова звезда)?

Еврейската звезда (Давидовата звезда) е популярна още като Моген Давид или  Маген Давид.
Маген Давид е хексаграм или шестолъчна звезда. Тя съществува още от бронзовата епоха и е била възприета от общества и цивилизации, доста различни по време и географско разположение.

Месопотамия, Индия, Гърция и Етрурия са сред местата, където тя е била открита – но без никакво открито значение. Вероятно тя е била орнамент или е имала магически смисъл.

Преди 90-те години на 19 век тя е била откривана в еврейски контекст много рядко; най-старият еврейски пример е от седми век пр. Хр. в Сидон, на печат, принадлежащ на Йошуа бен Асайаху. В синагогата в Капернаум, Галилея, синагога, която може би датира от четвърти век от Хр., Маген Давид е открита заедно с петолъчка и свастика, но няма причина да се приема, че Маген Давид или другите знаци на каменния фриз на синагогата са служели за някакви други, освен декоративни цели.
През Средновековието  Еврейската звезда се появява често в украсите на еврейските и ислямски ръкописи и дори върху някои синагоги, но не изглежда тя да има някакъв конкретно еврейски символичен смисъл.  Тя е открита също на печатите на християнските крале на Навара, върху средновековни църковни предмети и върху катедралите. Всъщност, това, което днес е известно като Еврейска звезда, е било общоизвестно като Соломоновия Печат през Средновековието, особено в еврейските, християнските и ислямските магически текстове. В средновековния ислямски свят хексаграмът е бил популярен и широко използван. Общоизвестен, особено в арабските източници, като Соломоновия Печат, той все повече е бил свързван с магически кръг или с печат, за който се е вярвало, че е давал на цар Соломон контрол над демоните. Един ранен източник във Вавилонския Талмуд го споменава.
Трябва да се отбележи, че хексаграмът и пентаграмът са носели името “Соломонов Печат” и са били използвани и в християнството, и в исляма като символи с магическа или амулетна мощ. Хексаграмът и пентаграмът (Соломоновият Печат) са били изписвани върху пергамента в много средновековни мезузот (капсули, вграждани в праговете на всеки еврейски дом) и също са служели като талисман или са имали магическа власт да гонят злите сили.